Özcan ÇELTİKLİ "Pavli" Fotoğraflarıyla Ankara'da... Yazdır E-posta

Lüleburgazlı fotoğraf sanatçısı Özcan ÇELTİKLİ, Kasım ayının ikinci yarısında Ankaralı fotoğraf severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Pavli Panayırı, Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde 102 yıldır kesintisiz kutlanan, yörenin kültürel dokusunun ve Kırklareli'nin sosyo-ekonomik yansımasının en iyi duyumsandığı geleneksel kutlamaların en başta gelenlerindendir. Kırklareli'nin tanıtımına önemli katkılar sunan ve tarihle harmanlanmış kültürel köklerden beslenen Trakya'nın yaşayan bu son panayırı her yıl Eylül ayının ikinci yarısında onbinlerce kişiyi yöreye çekmesiyle de bir iç turizm dinamiği oluşturuyor.

Pehlivanköy Belediyesi tarafından "Pavli Panayırı"nın tanıtımındaki katkıları sebebiyle bu yıl ödüle layık görülen Lüleburgazlı fotoğraf sanatçısı Özcan ÇELTİKLİ, uzun yıllardır panayırı fotoğraf diliyle anlatan, bu panayırın tanıtımında ve yöreye fotoğrafçıların ilgisinin artmasında büyük çabaları olmuş bir isimdir.

Senelerdir Pavli'den biriktirdiği ışıltılı kareler arasından seçtiği 60 fotoğraf ile, 14-30 kasım 2011 tarihleri arasında Ankaralı fotoğraf severlerle buluşmaya hazırlanan Özcan ÇELTİKLİ, Kırklareli'nin tanıtımına fotoğraf diliyle katkı vermeyi amaçlıyor. ÇELTİKLİ, Kasım ayının ikinci yarısı önce Ankara'da görücüye çıkacak olan "PAVLİ" isimli fotoğraf sergisinin, Türkiye'nin başka şehirlerde de sergileme imkanı bulması için çalışmalarının sürdüğünün de müjdesini veriyor.

Özcan ÇELTİKLİ'nin "PAVLİ" isimli fotoğraf sergisi, 14-30 Kasım 2011 tarihleri arasında Ankara Vakıf Eserleri Müzesi'nde izlenebilir.

=============================



Bu Yazıyı Ekle

Facebook    Deli.cio.us    Digg   
 








Bu sitenin Web Tasarımı Berilweb tarafından Trakyagezi için hazırlanmıştır © 2010-Sitede yer alan içeriklerin tüm hakları Trakyagezi, fotoğraf hakları sanatçısına aittir.

JoomlaWatch Stats 1.2.8b_09-dev by Matej Koval